Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθείτε για την ΠΟΛ.1221/2012 και για τις αλλαγές από 1/1/2014.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Κυκλοφορία νέας έκδοσης της εφαρμογής Accountant Μισθοδοσία V 1.70.00

Η έκδοση 1.70.00 του SingularLogic Accountant Μισθοδοσία περιλαμβάνει νέες λειτουργίες και χειριστικές ευκολίες.

Συγκεκριμένα:
1. Δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου πληρωμών εργαζομένων για την Marfin Egnatia Bank
2. Δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας πρόσληψης μετά την οριστικοποίηση περιόδων
3. Προσθήκη παραμέτρου στις κλίμακες έτσι ώστε ο χειριστής να ορίζει την απόδοση αποτελέσματος.
4. Δυνατότητα μεταφοράς Μισθοδοτικής κατάστασης από μία περιοχή εργασίας σε άλλη
5. Ενημέρωση της εφαρμογής με το όριο ασφαλιστέων αποδοχών για νέους εργαζόμενους (ΙΚΑ Α40/20 13/06/2008)
6. Ενημέρωση της εφαρμογής με τα Αρχεία ΟΣΥΚ Ισχύος 30/05/2008
7. Ενημέρωση της εφαρμογής με τους νέους πίνακες εισφορών ΤΣΜΕΔΕ (ΤΣΜΕΔΕ 08/07/2008)

1. Δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου πληρωμών εργαζομένων για την Marfin Egnatia Bank
Προστέθηκε στην εφαρμογή η δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού αρχείου πληρωμών εργαζομένων για την Marfin Egnatia Bank.
- Το παραγόμενο αρχείο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές της συγκεκριμένης τράπεζας. - Το όνομα του αρχείου δίνεται από το χειριστή της εφαρμογής εφόσον επιλέξει τη διαδρομή αποθήκευσης.
- Ο Αριθμός Λογαριασμού του εργαζόμενου είναι 10ψήφιος (ΟΧΙ IBAN).
- Η εφαρμογή παρακολουθεί τον Αριθμό Εντολής Πληρωμής (αυξάνει κατά 1 με κάθε δημιουργία αρχείου ) ο χειριστής θα πρέπει να το ελέγχει και να παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση ακύρωσης αποστολής του αρχείου.
- Στο παραγόμενο αρχείο δεν περιέχεται ο αριθμός λογαριασμού της εταιρείας αλλά ο Κωδικός Πελάτη ο οποίος είναι μοναδικός κωδικός της μορφής (ABCDE) και δίδεται από την τράπεζα με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η καταχώρηση του συγκεκριμένου κωδικού γίνεται στα στοιχεία της εταιρείας και συγκεκριμένα στην οθόνη "Στοιχεία Επικοινωνίας με τρίτους φορείς".
Σημείωση : Για να επιτραπεί η Καταχώρηση του Κωδικού Εταιρείας στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να έχει προηγηθεί η σύνδεση του Τρίτου Φορέα με την Τράπεζα. Εργασίες Μισθοδοσίας -> Αρχεία προς Τράπεζες -> Παράμετροι αρχείων Τραπεζών
2. Δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας πρόσληψης μετά την οριστικοποίηση περιόδων Στην εφαρμογή προστέθηκε η δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας πρόσληψης και μετά την οριστικοποίηση μισθολογικών περιόδων. Η αλλαγή της ημερομηνίας πρόσληψης θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα με την τήρηση Ιστορικής Εγγραφής. Για να είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη δυνατότητα θα πρέπει στις Παραμέτρους Εργαζομένων να είναι ενεργοποιημένη η σχετική Παράμετρος.
3. Προσθήκη παραμέτρου στις κλίμακες έτσι ώστε ο χειριστής να ορίζει την απόδοση αποτελέσματος. Προστέθηκε στις κλίμακες μία επιπλέον παράμετρος "Ορισμός Αποτελέσματος στο Έως" . Η συγκεκριμένη παράμετρος δίνει τη δυνατότητα στο χειριστή να ορίσει που θα γίνεται η απόδοση του αποτελέσματος. Με δεδομένο ότι στις κλίμακες της εφαρμογής το έως της μίας γραμμής θα έπρεπε να είναι ίδιο με το από της επόμενης και η απόδοση του αποτελέσματος στην περίπτωση του Ίσον (=) γινόταν στο Από της επόμενης γραμμής (Από <= Τιμή Κλιμάκωσης < Έως) εάν ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη επιλογή η απόδοση του αποτελέσματος θα γίνει με βάση τη σχέση Από <= Τιμή Κλιμάκωσης <= Έως.
4. Δυνατότητα μεταφοράς Μισθοδοτικής κατάστασης από μία περιοχή εργασίας σε άλλη Στη Διαμόρφωση Μισθοδοτικής Κατάστασης δόθηκε η δυνατότητα μεταφοράς μίας Μισθοδοτικής κατάστασης από μία περιοχή εργασίας σε άλλη. Στον επιλογέα (Browser) Διαμόρφωσης Μισθοδοτικών Καταστάσεων προστέθηκαν δύο εργασίες : - Export Παραμετροποίησης Πηγαίνουμε την περιοχή εργασίας από την οποία θέλουμε να αντιγράψουμε τη συγκεκριμένη Μισθοδοτική Κατάσταση και την επιλέγουμε. Εκτελούμε Export Παραμετροποίησης η εφαρμογή μας ζητάει διαδρομή αποθήκευσης και όνομα αρχείου. - Import Παραμετροποίησης Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην περιοχή εργασίας στην οποία θέλουμε να αντιγράψουμε τη συγκεκριμένη Μισθοδοτική Κατάσταση. Εκτελούμε Import Παραμετροποίησης, η εφαρμογή μας ζητάει να επιλέξουμε το αρχείο που δημιουργήσαμε με το προηγούμενο βήμα και στη συνέχεια εκτελεί το import. Σημείωση: Ο κωδικός της κατάστασης που θέλουμε να αντιγράψουμε δεν θα πρέπει να υπάρχει στην περιοχή εργασίας που θέλουμε να την αντιγράψουμε. Αν ο Κωδικός υπάρχει, ειδοποιείται ο Χρήστης και η διαδικασία διακόπτεται. Ο Χρήστης μπορεί να αλλάξει τον Κωδικό στην περιοχή που θέλει να αντιγράψει και να επαναλάβει τη διαδικασία Import. Αν κάποια από τα Μισθοδοτικά Στοιχεία που είναι στην παραμετροποίηση της περιοχής εργασίας που έγινε το Export δεν υπάρχουν στην περιοχή εργασίας που γίνεται το Import, τότε η διαδικασία συνεχίζει και στο τέλος ο Χρήστης ειδοποιείται για τα συγκεκριμένα στοιχεία που δεν εισήχθησαν.
5. Ενημέρωση της εφαρμογής με το όριο ασφαλιστέων αποδοχών για νέους εργαζόμενους (ΙΚΑ Α40/20 13/06/2008) Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ Α40/20 13/06/2008 Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων μηνιαίων αποδοχών για τους νεοασφαλιζόμενους, από 1.1.93 και εφεξής, καθορίζεται για την χρονική περίοδο από 1.1.2008 μέχρι 30.9.2008 σε 5.437,96 Ευρώ. 6. Ενημέρωση της εφαρμογής με τα Αρχεία ΟΣΥΚ Ισχύος 30/05/2008 Σύμφωνα με το ΙΚΑ (http://www.ika.gr/gr/infopages/downloads/home.cfm) "Δεδομένα Ο.ΣΥ.Κ με ημερομηνίες ισχύος Κ.Π.Κ., συσχετίσεων "ΚΑΔ - Κωδικών Ειδικοτήτων - Κ.Π.Κ." και Ειδικών Περιπτώσεων Ασφάλισης (περισσότερες λεπτομέρειες στο Readme.txt) - Τελευταία ενημέρωση 30/05/2008". 7. Ενημέρωση της εφαρμογής με τους νέους πίνακες εισφορών ΤΣΜΕΔΕ (ΤΣΜΕΔΕ 08/07/2008) Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ 08/07/2008 (http://www.tsmede.gr/indexx.asp?page=3 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: