Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθείτε για την ΠΟΛ.1221/2012 και για τις αλλαγές από 1/1/2014.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2005

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ "ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ"

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζονται αυτόματα οι διαφορές του ΦΠΑ βάσει του νόμου 3296/2004 με τη χρήση της οικονομικής αναφοράς : ‘’Αυτόματη περαίωση χρήσεων 2004’’

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, σχετικά με την οικονομική αναφορά αυτή , είναι τα παρακάτω:

1) Αρχικά από την εργασία Ειδικές Εργασίες -> Οικονομικές Αναφορές->Εισαγωγή στοιχείων επιλέγετε από το φάκελο TaxDocs το αρχείο ReportUpd από το οποίο θα γίνει η εισαγωγή των στοιχειών τύπων Οικονομικών Αναφορών και μεταβλητών στο πρόγραμμα.

2) Στην συνέχεια δημιουργείτε μια νέα Οικονομική Αναφορά εκτελώντας την εργασία Ειδικές Εργασίες ->Οικονομικές Αναφορές ->Διαχείριση->Νέα Αναφορά όπου εμφανίζεται φόρμα στην οποία ορίζετε τις απαραίτητες παραμέτρους : Τίτλο, Τύπο Αναφοράς, Φορολογική και Ημερολογιακή περίοδο. Σημειώστε ότι στον τύπο Αναφοράς επιλέγετε "Αυτόματη περαίωση χρήσεων 2004" (ΑΥΤΠΕΡ).

3) Εφόσον εισάγετε τα παραπάνω στοιχειά και δημιουργηθεί το έντυπο της οικονομικής αναφοράς, για να υπολογιστούν οι αξίες των μεταβλητών με βάση τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύστημα ενεργοποιείτε το εικονίδιο "Υπολογισμός όλων των αξιών από το σύστημα" (όπως ακριβώς γίνεται ο υπολογισμός και στις φορολογικές δηλώσεις).

4) Στη στήλη 3 (της οικονομικής αναφοράς), που αφορά τον επιμερισμό διαφοράς εκροών ν3296/2004, θα πρέπει στο σύνολο της στήλης να συμπληρώσετε μόνοι σας τη συνολική διαφορά των εκκαθαριστικών εσόδων που προκύπτει από το Ε3.

5) Κατόπιν ενεργοποιώντας το εικονίδιο "Επανυπολογισμός Αξιών" γίνεται αυτόματα συνυπολογισμός στις υπολογιζόμενες μεταβλητές σύμφωναμε το ποσό που έχετε συμπληρώσει στο σύνολο της στήλης «3».

ΠΡΟΣΟΧΗ !! αν επιχειρήσετε να πραγματοποιήσετε ξανά ‘’ Υπολογισμό όλων των αξιών από το σύστημα’’ θα χαθεί το ποσό που συμπληρώσατε στο βήμα 4 (συνολική διαφορά εκροών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: