Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθείτε για την ΠΟΛ.1221/2012 και για τις αλλαγές από 1/1/2014.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2005

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ACCOUNTANT ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

1. Θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση του patch 2.21d που αναβαθμίζει εγκαταστάσεις που έχουν έκδοση εγκατεστημένη 2.21a και όχι κάποια προγενέστερη.

2. Μπαίνοντας μέσα στην εταιρία εκτελείτε την εργασία «Εισαγωγή στοιχείων» από το menu Ειδικές Εργασίες -> Φορολογικές Δηλώσεις -> Εισαγωγή Στοιχείων. Εκεί επιλέγετε το αρχείο fpaupd.txt που βρίσκεται μέσα στο φάκελο TaxDocs

3. Επιλέγετε open και ύστερα Εισαγωγή Στοιχείων.

4. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να εκτελέσετε την εργασία «Ενημέρωση Μεταβλητών ΦΠΑ βάσει νέων Ποσοστών» που βρίσκεται στο menu Παράμετροι & Προτιμήσεις -> Εργασίες Έναρξης -> Παράμετροι Φορ. Δηλώσεων / Οικ. Αναφορών. Η εργασία αυτή θα ενημερώσει τις νέες μεταβλητές των Δηλώσεων ΦΠΑ βάσει των μεταβλητών που είναι ήδη συνδεδεμένες σε κάθε λογαριασμό. (ΠΡΟΣΟΧΗ !!! εαν εχετε βαλει νεους λογαριασμους να ειναι σωστη η συνδεση)

5. Λόγω της αλλαγής των συντελεστών ΦΠΑ θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες Περιοδικές Δηλώσεις για να υπολογιστούν τα ποσά με τους νέους συντελεστές. Θα πρέπει από το menu Ειδικές Εργασίες -> Φορολογικές Δηλώσεις -> Διαχείριση, να δημιουργήσετε τόσες Περιοδικές Δηλώσεις όσες χρησιμοποιεί η επιχείρησής σας αρχής γενομένης από 01/04/2005. Εάν τηρείτε βιβλία Α’ ή Β’ Κατηγορίας τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε 3 νέες Περιοδικές Δηλώσεις, ενώ εάν τηρείτε βιβλία Γ’ Κατηγορίας 9 νέες Περιοδικές Δηλώσεις.

6. Η δημιουργία νέων Δηλώσεων γίνεται εάν επιλέξετε νέα Δήλωση. Στο παράθυρο που εμφανίζεται πληκτρολογείτε το όνομα της Δήλωσης (πχ Περιοδική Δήλωση Απριλίου 2005), την περίοδο (πχ 4), τις ημερομηνίες από και έως 01/04/2005, 30/04/2005 και στον τύπο Δήλωσης θα πρέπει να επιλέξετε αντί για ΠΦΠΑ2002 ΠΦΠΑ2005. Αντίστοιχα εάν τηρείτε βιβλία Α’ Κατηγορίας στον Τύπο Δήλωσης αντί για ΠΦΠΑΑ2002 θα επιλέξετε ΠΦΠΑΑ2005.

7. Επιλέγετε την Δήλωση που δημιουργήσατε και η διαδικασία του υπολογισμού είναι η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: