Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθείτε για την ΠΟΛ.1221/2012 και για τις αλλαγές από 1/1/2014.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2005

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η INFO AE στα πλαισια της τακτικης μας επικοινωνιας θα ηθελε να σας ενημερώσει ότι ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης τηςανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Η έναρξη υποβολής των φακέλων των υποψήφιων επιχειρηματικών σχεδίων θα γίνεται από τις 3/5/2005, και η καταληκτική ημερομηνίαυποβολής των προτάσεων είναι η 20/5/2005.

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αποκλειστικά εμπορική δραστηριότητα, ή στην περίπτωση μικτής δραστηριότητας,οι επιχειρήσεις που πλέον του 50% του κύκλου εργασιών τους προέρχεται από την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας, για τις οποίεςσυντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:
- Εχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους πριν από την 01/01/2002.
- Εχουν κέντρο άσκησης της δραστηριότητας τους μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας.
- Απασχολούν αριθμό εργαζομένων από 1 έως 9 άτομα με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
- Δε συμμετέχουν ήδη σε δίκτυα συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με τη μορφή της δικαιόχρησης (franchising).
- Εμφανίζουν την τελευταία 3ετία θετικό μέσο όρο κερδών προ αποσβέσεων και φόρων.
- Είναι σε θέση να προσκομίσουν πιστοποιητικά Ασφαλιστικής και Φορολογικής Ενημερότητας.
- Είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό ή Επαγγελματικό Τμήμα του Επιμελητηρίου του Νομού της έδρας τους.

Στο πλαίσιο των επιλέξιμων δαπανών συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι δαπάνες για αναμόρφωση, ανακαίνιση ή και μετατροπή καταστημάτωνή / και αποθηκευτικών χώρων, αγορά, εγκατάσταση καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού, εξοπλισμού μηχανοργάνωσης, αυτοματοποίησης διαδικασιών, προστασίας, ανάπτυξης και εγκατάστασης εξοπλισμού και συστημάτων παρακολούθησης των λειτουργιών της επιχείρησης, αγορά καινούργιων μεταφορικών μέσων, ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001:2000, ΕΛΟΤ 14000, ΕΛΟΤ 1801), ενέργειες συμμετοχής σε κλαδικές εκθέσεις.

Το ελάχιστο επιχορηγούμενο ποσό είναι 40.000,00 ΕΥΡΩ, ενώ το ανώτατο ύψος του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού δεν μπορεί να υπερβαίνειτα 100.000,00 ΕΥΡΩ. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 40% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ενώ το μέγιστο ποσοστότης ιδίας συμμετοχής που μπορεί να καλυφθεί με τραπεζικό δανεισμό ανέρχεται στο 35%. Επιπρόσθετα, η διάρκεια των επιχειρηματικώνσχεδίων δε θα πρέπει να ξεπερνάει τους 5 μήνες από την ημερομηνία ένταξης στο πρόγραμμα.

Η εταιρεια μας ειναι στη διαθεση σας ωστε μαζι να προωθησομε μηχανογραφικες λυσεις στους πελατες σας στηριζομενοι στα προγραμματα αυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: