Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθείτε για την ΠΟΛ.1221/2012 και για τις αλλαγές από 1/1/2014.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006

ΠΟΛ 1157/2005 - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΠΥΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 2005-2006

Αγαπητοί Συνεργάτες

Όπως ήδη γνωρίζετε η νέα ΠΟΛ 1157/2005 περιέχει την νέα γραμμογράφηση για το ΚΕΠΥΟ της χρήσης 2005 (01/01/2005 - 31/12/2005)

Οι αλλαγες οι οποιες περιλαμβανονται στη νεα ΠΟΛ μπορουν να συνοψιστουν στα εξης

Α. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

α) Καταχωρούνται αναλυτικά η αξία του εσόδου από χονδρικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών προς άλλους επιτηδευματίες και τα πρόσωπα των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ.(Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αγρότες κ.λ.π.) καθώς και η είσπραξη αμοιβών, αποζημιώσεων, οικονομικών ενισχύσεων και λοιπών δικαιωμάτων.

β) Καταχωρούνται με μία (1) εγγραφή - Η συνολική αξία των εσόδων από λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν ανεξαρτήτως του στοιχείου που εκδόθηκε γι΄ αυτές (απόδειξη λιανικής πώλησης ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο πώλησης σε ιδιώτη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτη ή άλλα έγγραφα κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 παρ.4 του Κ.Β.Σ.). γ) Καταχωρούνται με μία (1) εγγραφή - Η συνολική αξία των συναλλαγών από χονδρικές πωλήσεις αγαθών ή υπηρεσιών για τις οποίες δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής στοιχείων για διασταύρωση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Β. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

α) Καταχωρούνται αναλυτικά - Η αξία της δαπάνης για χονδρικές αγορές αγαθών και υπηρεσιών, από άλλους επιτηδευματίες και πρόσωπα των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ. (Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αγρότες κ.λ.π.) καθώς επίσης και οι καταβολές αμοιβών, αποζημιώσεων, οικονομικών ενισχύσεων και άλλων δικαιωμάτων.

β) Καταχωρούνται με μία (1) εγγραφή - Η συνολική αξία των δαπανών για τις οποίες δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής στοιχείων για διασταύρωση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσεςδιατάξεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η συνολική αξία των αγορών από ιδιώτες (τιμολόγια αγοράς από ιδιώτες) καθώς επίσης και η συνολική αξία των δαπανών για αγορά μη εμπορευσίμων αγαθών από επιτηδευματίες για τα οποία εκδόθηκε απόδειξη λιανικής πώλησης μέχρι πενήντα (50) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. γ΄ της παρ. 16 του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΩ MAIL ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.
Σε περιπτωση που δεν εχετε παρει την ενημερωση σας μην διστασετε να επικοινωνησετε μαζι μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: